Jak jsme slavili 120. výročí založení Sokola Malhostovice

15.11.2016 08:37

Ve sváteční den 28. 10. 2016 jsme v naší sokolovně oslavili Den otevřených dveří uspořádaný k 120. výročí založení Sokola v Malhostovicích.  Byly zde ke zhlédnutí nejen historické listiny, ale také fotografie z dob dávno minulých, připomínající aktivity a sportovní úspěchy členů Sokola. Dále bylo možné seznámit se se současnou činností jednotlivých oddílů. Své umění nám na žíněnkách předvedli bojovníci oddílu Hakkoryu JuJutsu, které vystřídali svým vystoupením naši nejmladší tanečníci. Během slavnostního odpoledne bylo uděleno čestné členství Sokola Malhostovice panu Lubomíru Balákovi, který se po dlouhá léta staral o chod této organizace.

V šest hodin večer navazoval na akci lampionový průvod. Za sokolovnou se opět sešel velký počet světlonošů, kteří měli světýlka všech možných velikostí a tvarů. Průvod za dušičkové atmosféry prošel setmělou obcí. Na asfaltové cestě mezi Cigánkou a Humny pak při romantickém osvětlení rozžatých svíček účastníci průvodu vypustili na čtyřicet lampionů štěstí. Doufejme, že se všechna vypuštěná přáníčka dětem splní.

Po návratu do tělocvičny se dospělí mohli prohřát svařeným vínem, na děti čekal teplý čaj a nějaká ta upečená dobrůtka. Ti, kteří už byli unavení a nechtělo se jim skotačit při sportovních aktivitách, se usadili ke stolům a malovali, případně vyráběli magnetky s Halloweenskou tematikou.

Tím ale den nekončil. Odvážné děti si ještě vyzkoušely, že v tělocvičně se dá nejen cvičit, ale i spát. Na žíněnkách si tedy pod dohledem několika dospělých rozložilo své spacáky 15 dětí, které strávily noc v sokolovně. Ráno je čekala dobrovolná rozcvička a další tvořivá dílna. Po snídaňovém kakaíčku s buchtičkami si pak své ratolesti opět vyzvedly rodiče.

Děkujeme všem, kteří nám svou pomocí přispěli k úspěchu celé akce, a těšíme se na příští ročník.

 

Více foto ve fotogalerii

.